Къртене с разрешително – фирма, проект или самоинициатива

Къртене с разрешително – фирма, проект или самоинициатива

В областта на строително-ремонтните дейности има един момент, който не бива да се подценява. Преди започване на ново строителство или друг вид ремонтни работи много често изниква нуждата от къртене.

Къртенето на бетон, стени, мазилки, замазки, отвори изисква голяма прецизност, познания, точност и най-вече майсторско изпълнение. За къртене на сгради, стени и отвори се изисква разрешително, а то се предоставя от общината на населеното място.

За изготвяне на разрешително важна роля има оценката и компетентното мнение на архитект, инженер по строителни въпроси. За целта на място се изпраща строителна група, която преценява конструкциите и носещите панели дали позволяват къртене.

Едва, когато имате разрешително може да потърсите фирма предлагаща къртачни услуги.

Съществуват такива, които наред с къртене, извършват чистене и извозване на строителните отпадъци, образували се около дейността.

Къртачната фирма работи, спазвайки стриктно законоустановени норми. Към тях задължително се отнася спазване на регламентирани обедни почивки, независимо дали става дума за частна или общинска собственост. Съобразявайки този, на пръв поглед дребен детайл, може да сте сигурни, че наемайки специалисти от фирма, няма да възникнат проблеми със съседите.

Друго важно правило е фирма кърти да разполага с необходимите чували, за да бъдат натоварени строителни отпадъци и отломки.

В случай, че обекта е в жилищен блок, може да сте сигурни, че след завършване на дейността около къртене и чистене на струпания прах по стълбището ще бъде отстранено всичко до най-малкия детайл.

Следва изнасяне, товарене в контейнери и камиони и след това извозване до сметище. Всичко това може да поръчате на едно място.

С услугите от фирма по къртене, не бива да имате опасения и за местата с трудна проходимост и достъпност. Екип на фирмите борави, както с най-нови и съвременни технологии, така и с ръчни похвати около къртенето.